Den här pajen passar till det mesta på en buffé. Den blir god och lite nötig i smaken av sesamfröna. Pajen går utmärkt att göra en dag i förväg.
Mängd: ca 8 bitar
pajdeg:
fyllning:
Skär smöret i kuber och lägg det med mjöl och salt i en matberedare. Kör tills det blivit en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 minuter, gärna längre.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Häll på sesamfröna jämnt över degen och kavla in dem. Lägg degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Sänk värmen till 175°. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter. Dekorera gärna med mangoldskott.