Till Norrmejerier startsida
Paj med Västerbottensost® och romröra

Paj med Västerbottensost® och romröra

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(37 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl 1 msk vatten

fyllning:

  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

romröra:

  • 1 fänkål eller 1/2 gurka
  • saft av 1 lime
  • 1 dl löjrom
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 krm svartpeppar 1 msk finhackad dill

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kyl minst 1 tim. Klä en pajform, nagga och förgrädda ca 10 min. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna. Dela fänkålen på mitten och skär bort roten. Strimla fänkålen mycket tunt och blanda med limesaften. Tillsätt löjrom, crème fraiche, lite svartpeppar och dill. Servera pajen med romröran.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.