Till Norrmejerier startsida
Torskblock med paprika

Torskblock med paprika

Gillar inte ungarna paprika, byt ut den mot annan grönsak. Vuxna brukar gilla spenat, som man faktiskt kan lägga dit frusen. Har du en påse frusen wokmix så går det också bra. Förutom cremè fraiche kan man också toppa med skivad tomat och lite riven ost.

Mängd: 4 portioner

3/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 800 g torsk (2 paket)
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1–2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • dill

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skär paprikan
i strimlor och lägg i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör. Skär torsken i portionsbitar och fördela över paprikabädden. Stek i ugnen i 15 minuter. Tag ut och bred på crème fraiche blandat med tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Stek klart i ugnen ca 15 minuter. Klipp över rikligt med dill. Servera med kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.