Till Norrmejerier startsida
Janssons frestelse

Janssons frestelse

”Jansson” är en av de viktigaste rätterna på julbordet för många. Det här är ett recept på en klassisk Janssons frestelse.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(39 röster)

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 burk ansjovis (ca 15 st ansjovisar)
  • nymalen vitpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen.
Skiva löken tunt. Stek löken så att den blir mjuk, men inte får färg, i lite smör. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord form (spara ansjovisspadet). Peppra.
Häll på ansjovisspadet och grädden. Strö över ströbröd. Grädda i ca 40 minuter tills frestelsen fått fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.