Till Norrmejerier startsida
Mandelgratinerad fisk

Mandelgratinerad fisk

Sej är en fisk som det finns god tillgång på. Smakar lite som torsk men är något kraftigare i konsistensen.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 3 äggulor
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • ca 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 ask spenat, ca 70 g
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 2 msk mandel
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och koka potatisen. Pressa den och blanda med äggulor, smör och mjölk. Salta och peppra. Vispa till ett jämnt mos. Lägg moset i en spritspåse, gärna med tyll för fint mönster. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form. Lägg i spenat och fisk ovanpå. Spritsa moset runt fisken.
Koka upp grädde och blanda ner ost. Häll det över fisken. Salta och peppra. Hacka mandeln blanda med finrivet citronskal och strö över. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar och potatismoset har fått fin färg. Dekorera gärna med dill.