Till Norrmejerier startsida
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Doften av smörstekt svamp sprider sig i köket och den färdiga soppan smakar underbart efter en lyckad dag i skogen. I brist på färska ”trattisar” duger torkad eller annan färsk svamp.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 1 gul finhackad lök
  • 5 dl trattkantareller
  • (eller annan färsk svamp)
  • 40 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar
  • ev. persilja

Gör så här

Fräs löken och svampen i smöret. Svampen skall fräsas i 5 minuter. Tillsätt buljongen och låt den koka in i 10 minuter. Häll i grädden och låt koka i 5 minuter. Smaksätt soppan med salt och peppar.
Toppa gärna med lite finhackad persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.