Till Norrmejerier startsida
Champinjonsoppa med kyckling

Champinjonsoppa med kyckling

Mängd: 4 personer

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • Soppa
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 st hackad gul lök
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Grillat Kycklingspett
  • 2 st kycklingfiléer
  • 4 st träspett
  • olja, salt och peppar
  • Bruschetta
  • 3 st klyftade tomater
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 st pain riche i tunna skivor
  • 100 g riven Västerbottensost
  • olivolja, salt och peppar
  • tillagningstid ca 30 minuter

Gör så här

Fräs löken och svampen i lite olja utan att det får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde, låt koka försiktigt 7-8 minuter, smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingfilén i små bitar och trä på fyra spett, salta och peppra. Sätt ugnen på 200°C.
Blanda tomaterna med löken och olivoljan, salta och peppra. Grilla kycklingspetten i en het stek- eller grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
Rosta brödet i ugnen ca 5 minuter, strö över osten och gratinera i ugnen tills osten smält. Lägg upp tomatröran på brödet och servera. Koka upp soppan och servera med kycklingspetten och tomatbruschettan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.