Till Norrmejerier startsida
Champinjonsoppa med kyckling

Champinjonsoppa med kyckling

Mängd: 4 personer

4/5
(7 röster)

Annons

Ingredienser

  • Soppa
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 st hackad gul lök
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Grillat Kycklingspett
  • 2 st kycklingfiléer
  • 4 st träspett
  • olja, salt och peppar
  • Bruschetta
  • 3 st klyftade tomater
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 st pain riche i tunna skivor
  • 100 g riven Västerbottensost
  • olivolja, salt och peppar
  • tillagningstid ca 30 minuter

Gör så här

Fräs löken och svampen i lite olja utan att det får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde, låt koka försiktigt 7-8 minuter, smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingfilén i små bitar och trä på fyra spett, salta och peppra. Sätt ugnen på 200°C.
Blanda tomaterna med löken och olivoljan, salta och peppra. Grilla kycklingspetten i en het stek- eller grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
Rosta brödet i ugnen ca 5 minuter, strö över osten och gratinera i ugnen tills osten smält. Lägg upp tomatröran på brödet och servera. Koka upp soppan och servera med kycklingspetten och tomatbruschettan.