Till Norrmejerier startsida
Halstrad lax med murkelsås

Halstrad lax med murkelsås

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor färsk lax, ca 600 g
  • Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Murkelsås:

  • 1 burk murklor, ca 200 g
  • 1 tsk Svensk Norrmejerier Smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Häll av svampspadet i en kastrull. Hacka murklorna grovt och lägg i kastrullen tillsammans med smör. Låt spadet koka in. Rör ner mjöl. Tillsätt grädde och låt koka 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Halstra laxen eller smörstek i medelvarm stekpanna 2-3 min per sida. Salta och peppra. Severa med murkelsås, potatis, sallad och citron.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott