Till Norrmejerier startsida
Halstrad lax med murkelsås

Halstrad lax med murkelsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 skivor färsk lax, ca 600 g
  • Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Murkelsås:

  • 1 burk murklor, ca 200 g
  • 1 tsk Svensk Norrmejerier Smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Häll av svampspadet i en kastrull. Hacka murklorna grovt och lägg i kastrullen tillsammans med smör. Låt spadet koka in. Rör ner mjöl. Tillsätt grädde och låt koka 3 min. Smaksätt med salt och peppar.
Halstra laxen eller smörstek i medelvarm stekpanna 2-3 min per sida. Salta och peppra. Severa med murkelsås, potatis, sallad och citron.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.