Till Norrmejerier startsida
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(494 röster)

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • strimlat skal av 1/2 citron
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 liter grönsaksbuljong
  • 3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-4 potatisar
  • salt
  • ev tabasco

Tillbehör:

  • Gräddfil

Gör så här

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott