Till Norrmejerier startsida
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(516 röster)

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • strimlat skal av 1/2 citron
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 liter grönsaksbuljong
  • 3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-4 potatisar
  • salt
  • ev tabasco

Tillbehör:

  • Gräddfil

Gör så här

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.