Till Norrmejerier startsida
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(514 röster)

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • strimlat skal av 1/2 citron
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 liter grönsaksbuljong
  • 3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-4 potatisar
  • salt
  • ev tabasco

Tillbehör:

  • Gräddfil

Gör så här

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer