Till Norrmejerier startsida
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(516 röster)

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • strimlat skal av 1/2 citron
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 liter grönsaksbuljong
  • 3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-4 potatisar
  • salt
  • ev tabasco

Tillbehör:

  • Gräddfil

Gör så här

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer