Till Norrmejerier startsida
Vårpasta med spenat och sparris

Vårpasta med spenat och sparris

En härligt grön pasta med en lätt ostsås som bara ska binda ihop pastan. Kan ätas som den är eller toppas med stekta laxtärningar eller kyckling.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle, ca 15 nystan
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 knippe, 250 g, grön sparris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl hett vatten + 1 kycklingbuljong-tärning
  • 3 dl Norrmejerier Färska Vispgrädden
  • 1 förp, 150 g, Norrmejerier riven Västerbottensost
  • 2 förp, à 200 g, babyspenat (400 g)
  • 1 ekologisk citron
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Skär bort den nedre torra delen på sparrisen och skiva stjälkarna i ca 1 cm breda skivor.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten 1 minut kortare än paketets anvisningar. Lägg i sparrisen den sista minuten.
Häll av men spar ca 2 dl av det stärkelserika kokvattnet.
Hacka under tiden lök och vitlök.
Hetta upp smöret tills det tystnar i en den största grytan du har. Det blir lättare att blanda då.
Lägg i lök och vitlök och sänk värmen. Låt det bli glansigt utan att få färg.
Vispa ut buljongtärningen i det heta vattnet. Häll i det samt grädden.
Tillsätt Västerbottensosten och rör tills osten smält.
Lägg i spenaten från ena påsen, lite i taget medan du rör så spenaten sjunker ihop. Salta lite och peppra rejält.
Lägg i den avrunna pastan och den andra påsen spenat, lite i taget under omrörning så spenaten sjunker ihop. Smaka av med mer salt om det behövs och peppra lite till.
Späd med pastavattnet och mer grädde om du vill ha mer sås.
Riv över skalet från citronen.

Tips:

Den stora spenatmängden sjunker ihop under tillagning så det är inte så mycket som det ser ut.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.