Till Norrmejerier startsida
Älgfärsspett i tunnbröd

Älgfärsspett i tunnbröd

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g älg- eller nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • salt och nymalen peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 tunnbröd
  • 1 näve rödbetsskott
  • 1 näve ruccola
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl crème fraiche Mexikansk-Chili

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma till avlånga bollar och trä upp på träspett.
Stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Smöra tunnbröden och lägg i lite sallad, rödbettsskott, finhackad rödlök och ett färsspett. Vik ihop till en tunnbrödsrulle och servera med en klick crème fraiche.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.