Försök att hitta persikor som precis är mogna, de är lättare att hantera. Det går bra att variera grönmögelosten med getost och byta hjortköttet mot rådjur, ren eller lamm. Servera gärna ett rött, medelfylligt vin till.
Mängd: 4 portioner
Kryddpasta:
Börja med att sätta in potatisarna i ugnen, 225°, ca 40 minuter. Tänd utegrillen om du ska grilla ute. Stöt ingredienserna till kryddpastan i en mortel. Gnid in köttet med kryddpastan, låt marinera 30 minuter. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna tills stekytan är vackert gyllene. Sänk ugnsvärmen till 125°. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen och efterstek köttet, ca 20 min till 60-62°. Låt vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
Dela, kärna ur och pensla under tiden persikorna med olja, grilla 5 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Blanda sallad, olja, vinäger, lite salt och peppar. Smula över osten.
Skåra, vik upp och fyll potatisarna med gräddfil och bacon. Skär köttet mellan revbenen till kotletter. Servera med persikor och sallad.
Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten