Till Norrmejerier startsida
Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

En perfekt vickning. Vid brist på älg går det bra med ryggbiff av nötkött.

Mängd: 4 portioner

5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd/grovt bröd
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor älgbiff, utbankad
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 påse blandad sallad

Snabb coleslaw:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl morot, riven
  • 2 dl vitkål, riven
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Stek brödet gyllene i smör och lägg på hushållspapper. Stek löken mjuk, salta och peppra. Lägg åt sidan och stek sedan biffarna snabbt på hög värme. Salta och peppra. Lägg först upp bröd, sedan kött och sist lök. Toppa med nyriven pepparrot. Servera med rå äggula, sallad och coleslaw. Coleslaw: Blanda gräddfil och rotsaker. Smaka av med senap, salt och peppar. Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer