Till Norrmejerier startsida
Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

En perfekt vickning. Vid brist på älg går det bra med ryggbiff av nötkött.

Mängd: 4 portioner

5/5
(8 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd/grovt bröd
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor älgbiff, utbankad
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 påse blandad sallad

Snabb coleslaw:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl morot, riven
  • 2 dl vitkål, riven
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Stek brödet gyllene i smör och lägg på hushållspapper. Stek löken mjuk, salta och peppra. Lägg åt sidan och stek sedan biffarna snabbt på hög värme. Salta och peppra. Lägg först upp bröd, sedan kött och sist lök. Toppa med nyriven pepparrot. Servera med rå äggula, sallad och coleslaw.

Coleslaw:
Blanda gräddfil och rotsaker. Smaka av med senap, salt och peppar.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.