Till Norrmejerier startsida
Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

Älgsteak sandwich med snabb coleslaw

En perfekt vickning. Vid brist på älg går det bra med ryggbiff av nötkött.

Mängd: 4 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd/grovt bröd
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor älgbiff, utbankad
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 påse blandad sallad

Snabb coleslaw:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl morot, riven
  • 2 dl vitkål, riven
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Stek brödet gyllene i smör och lägg på hushållspapper. Stek löken mjuk, salta och peppra. Lägg åt sidan och stek sedan biffarna snabbt på hög värme. Salta och peppra. Lägg först upp bröd, sedan kött och sist lök. Toppa med nyriven pepparrot. Servera med rå äggula, sallad och coleslaw. Coleslaw: Blanda gräddfil och rotsaker. Smaka av med senap, salt och peppar. Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer