Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dl riven ost, gärna lagrad t ex Präst® eller Västerbottensost®
  • ½ dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk rosépeppar

till servering:

  • 4-8 skivor rostad kavring

Gör så här

Blanda ost och crème fraiche till en ganska fast röra. Salta och peppra. Rulla till bollar. Stöt rosépeppar i en mortel. Rulla bollarna i rosépeppar och ställ in i kylen. Servera ost-
bollarna med tunna skivor av
rostad kavring.

Tips:

TIPS! Servera gärna ostbollarna med en god fördrink med lingonsmak. Blanda finrivet skal av en lime och 1 msk strösocker på ett fat, doppa kanterna på fuktade glas i limesockret och ställ på en bricka i frysen en stund. Kör is och JOKK® lingon i en mixer (ca 1 istärning och 1 dl lingondricka per glas) och häll upp i de isade glasen och servera direkt.