Till Norrmejerier startsida
Quesadilla fylld med Västerbottensost® och rökt lax

Quesadilla fylld med Västerbottensost® och rökt lax

Mängd: 8 snittar

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 1 burk rostade paprikor
  • 300 g rökt lax, tunt skivad
  • 12 skivor Västerbottensost®
  • 2 stora tortillabröd
  • 1 dl hackad basilika
  • 1/2 tsk malen spiskummin

Gör så här

Dela paprikorna i mindre bitar. Lägg lax, ost, paprika, basilika och spiskummin på ena halvan av tortillabröden. Avsluta med ännu ett lager ost och vik sedan över den andra halvan. Stek bröden i torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar få färg. Vänd och stek den andra sidan. Skär varje quesadilla i fyra snittar. Servera gärna med färsk spenat.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer