Till Norrmejerier startsida
Äppel- och kanelfyllda muffins

Äppel- och kanelfyllda muffins

Mängd: ca 8 st

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker strö
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • rivet skal av ½ citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 äpple
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk råsocker strö

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, gräddfil och citronskal. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner. Klyfta äpplet med skalet kvar. Skär klyftorna mitt itu så de blir lagom stora för formarna. Rulla äppelbitarna i kanel och socker. Fördela smeten i formarna. Stick en äppelbit i varje. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.