Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Slå i mjölken och låt det koka upp. Vispa ner den heta mjölken i äggsmeten. Rör i mjölet som blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör smeten slät och häll upp till 3/4 i muffinsformar. Klicka på lite lingonsylt i varje form och grädda i ca 12 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.