Till Norrmejerier startsida
Gräddkaka med hjortron

Gräddkaka med hjortron

En klassisk kaka som serveras ljummen med sylt.

Mängd: 4-6 pers

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa äggulor, socker och salt. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Vispa äggvitorna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smörd ugnssäker form eller i sex portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter för stor form och 25-30 minuter för små. Servera med hjortron.

Tips:

Visste du att hjortronets engelska namn är "cloudberry", men att det ibland också kallas "the gold from the North"- guldet från norr? Vill du spara hjortron för senare bruk? Det går utmärkt. Hjortron och några få andra bär, som lingon, behöver nämligen

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.