Till Norrmejerier startsida
Mörk chokladkaka

Mörk chokladkaka

Mängd: 1 kaka, ca 8 bitar

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 3 färska plommon
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao, rågade
  • 150 g Norrmejerier Smör, smält avsvalnat
  • 2 ägg
  • Norrmejerier Smör och ca ½ dl blått vallmofrö till formen
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra en form och strö i vallmofröna. Dela och kärna ur plommonen. Blanda de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner det smälta smöret och äggen. Fyll formen med smet och tryck ner plommonen. Grädda i 20 min. Den ska vara lite lös när den tas ur ugnen. Servera kakan med lättvispad grädde.

Tips:

TIPS! Om du vänder ner äggen försiktigt i en kaksmet blir kakan kladdigt god (om du inte låter den stå för länge i ugnen). Vill du istället ha en högre och mer porös kaka, vispa äggen fluffiga.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.