Till Norrmejerier startsida
Mörk chokladkaka

Mörk chokladkaka

Mängd: 1 kaka, ca 8 bitar

4/5
(13 röster)

Annons

Ingredienser

  • 3 färska plommon
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao, rågade
  • 150 g Norrmejerier Smör, smält avsvalnat
  • 2 ägg
  • Norrmejerier Smör och ca ½ dl blått vallmofrö till formen
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra en form och strö i vallmofröna. Dela och kärna ur plommonen. Blanda de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner det smälta smöret och äggen. Fyll formen med smet och tryck ner plommonen. Grädda i 20 min. Den ska vara lite lös när den tas ur ugnen. Servera kakan med lättvispad grädde.

Tips:

TIPS! Om du vänder ner äggen försiktigt i en kaksmet blir kakan kladdigt god (om du inte låter den stå för länge i ugnen). Vill du istället ha en högre och mer porös kaka, vispa äggen fluffiga.