Till Norrmejerier startsida
Banan i filodeg med chokladfraiche

Banan i filodeg med chokladfraiche

Mängd: 4 portioner

4/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 förpackning filodeg
  • 3 msk smält Norrmejerier Smör
  • 6 små bananer

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen
i bitar. Smält chokladen i
mikrovågsugnen på medeleffekt ca
1 minut eller i ett vattenbad. Rör i
crème fraiche.

Tina filodegsarken och dela på
dem. Pensla 6 dubbla ark med smör.
Skala bananerna och lägg en banan
på mitten av varje ark. Rulla ihop
till en rulle och vrid ytterändarna
försiktigt som en ”smällkaramell”.
Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugn ca 12 min eller tills de fått fin färg.
Serveras varma med chokladfraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.