Till Norrmejerier startsida
Hembakta maränger med ljuvlig chokladkolasås

Hembakta maränger med ljuvlig chokladkolasås

Mängd: 50 st små maränger

4/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättika eller citronsaft
  • 1 knivsudd salt

chokladkolasås:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl råsocker, strö
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g blockchoklad
  • 1/2 tsk vaniljsocker

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl tranbär eller lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv. Klicka eller spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Marängerna är klara när de känns lätta och släpper pappret. Koka upp grädden och blanda i de övriga ingredienserna till kolasåsen. Koka i en kastrull på svag värme ca 10 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt. Varva glass, maränger och grädde på ett fat. Ringla över chokladkolasås och garnera med tranbär.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott