Till Norrmejerier startsida
Hembakta maränger med ljuvlig chokladkolasås

Hembakta maränger med ljuvlig chokladkolasås

Mängd: 50 st små maränger

4/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättika eller citronsaft
  • 1 knivsudd salt

chokladkolasås:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl råsocker, strö
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g blockchoklad
  • 1/2 tsk vaniljsocker

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl tranbär eller lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv. Klicka eller spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Marängerna är klara när de känns lätta och släpper pappret. Koka upp grädden och blanda i de övriga ingredienserna till kolasåsen. Koka i en kastrull på svag värme ca 10 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt. Varva glass, maränger och grädde på ett fat. Ringla över chokladkolasås och garnera med tranbär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.