Till Norrmejerier startsida
Biffar på kycklinglever med lingonsås

Biffar på kycklinglever med lingonsås

Gillar du lever tar du mer lever än nötkött. Annars gör du tvärtom.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 300 g nötkött
  • 400 g fryst, tinad kycklinglever
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 morötter

sås:

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • soja
  • 1 msk lingonsylt

Gör så här

Mixa nötkött och kycklinglever i matberedare. Blanda ner ägg, salt och peppar. Stek en provbiff och kolla kryddningen. Stek resten av färsen till biffar. Skär morötterna i stavar och låt dem steka med i pannan. Koka ur pannan med grädde, smaka av med soja och lingonsylt. Servera med kokt potatis, morotsstavar och lingonsylt. Dekorera gärna med någon färsk örtkrydda.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.