Till Norrmejerier startsida
Biffar på kycklinglever med lingonsås

Biffar på kycklinglever med lingonsås

Gillar du lever tar du mer lever än nötkött. Annars gör du tvärtom.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 300 g nötkött
  • 400 g fryst, tinad kycklinglever
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 morötter

sås:

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • soja
  • 1 msk lingonsylt

Gör så här

Mixa nötkött och kycklinglever i matberedare. Blanda ner ägg, salt och peppar. Stek en provbiff och kolla kryddningen. Stek resten av färsen till biffar. Skär morötterna i stavar och låt dem steka med i pannan. Koka ur pannan med grädde, smaka av med soja och lingonsylt. Servera med kokt potatis, morotsstavar och lingonsylt. Dekorera gärna med någon färsk örtkrydda.

Produkter i receptet: