Till Norrmejerier startsida
Pepparkyckling

Pepparkyckling

Lite strimmel, och sedan in i ugnen. Maten sköter sig själv.

Mängd: 4 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjo
  • 2 fänkål
  • 4 kycklinglår
  • salt, peppar, olja
  • 2 msk sweet chili
  • 2 dl crème fraiche + peppar efter tycke och smak

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla grönsakerna. Lägg dem i en ugnsfast form, och lägg kycklingen ovanpå. Droppa lite olja över, samt en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen. Pensla kycklingen med sweet chili. Stek alltsammans i ugn, ca 30-40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg. Tag ut formen.Fördela crème fraiche mellan kycklingbitarna. Dekorera gärna med färsk oregano eller annan örtkrydda.

Tips:

Om du har bråttom välj kycklingfilé, skär grönsakerna tunt och det tar bara 20 minuter i ugnen.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer