Till Norrmejerier startsida
Bräserat kycklinglår med salvia och citron, bönor, fänkåls- och apelsinsallad samt tomatris

Bräserat kycklinglår med salvia och citron, bönor, fänkåls- och apelsinsallad samt tomatris

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • Bräserat kycklinglår med salvia

och citron:

  • 8 kycklinglår
  • 2 msk Norrmejerier Smör- & rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 salviablad
  • 2 msk Norrmejeriers Matyoghurt
  • 2 msk japansk soja
  • salt och vitpeppar
  • 150 g små färska champinjoner
  • 1 msk Norrmejerier Smör

Bönor:

  • 130 g okokta (eller cirka 300 g kokta) bönor, t ex fagioli, kidney, stora vita bönor och kikärtor
  • pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk naturell yoghurt

Fänkål- och apelsinsallad:

  • 1/2 fänkål
  • salt
  • 1 apelsin

Tomatris:

  • ris
  • grönsaksbuljong
  • olika sorters tomater

Till servering:

  • 1 dl Kesella med örter
  • bröd

Gör så här

Blanda smörolja, senap, citronskal, finhackad vitlök, strimlad salvia, yoghurt och soja och vänd ner kycklingen som gärna får marinera över natten. Lägg ut låren på plåtar, salta och peppra och stek dem på 225°, 20–25 minuter beroende på storlek. Lyft upp kycklingen och ta vara på den goda sky som blir och sila den. Fräs champinjonerna och tillsätt skyn från kycklingen, smaksätt med citronsaft.
Smaka av med lite smör som vispas i.
Koka själv eller köp kokta bönor. Slå av vätskan från bönorna och smaksätt med citronsaft, salt, peppar och persilja, servera med lite naturell yoghurt.
Ta bort rotfästet på fänkålen och strimla den fint, salta lite. Skär ut skinnfria klyftor från apelsinen. Ta vara på saften. Blanda apelsinfiléer och apelsinsaft med fänkål och servera som råkost.
Koka riset med grönsaksbuljong och avsluta med olika typer av tomater, allt efter ekonomin. Smaksätt Kesella med finhackade örtkryddor. Servera till brödet.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.