Mängd: 4 portioner
och citron:
Bönor:
Fänkål- och apelsinsallad:
Tomatris:
Till servering:
Blanda smörolja, senap, citronskal, finhackad vitlök, strimlad salvia, yoghurt och soja och vänd ner kycklingen som gärna får marinera över natten. Lägg ut låren på plåtar, salta och peppra och stek dem på 225°, 20–25 minuter beroende på storlek. Lyft upp kycklingen och ta vara på den goda sky som blir och sila den. Fräs champinjonerna och tillsätt skyn från kycklingen, smaksätt med citronsaft.
Smaka av med lite smör som vispas i.
Koka själv eller köp kokta bönor. Slå av vätskan från bönorna och smaksätt med citronsaft, salt, peppar och persilja, servera med lite naturell yoghurt.
Ta bort rotfästet på fänkålen och strimla den fint, salta lite. Skär ut skinnfria klyftor från apelsinen. Ta vara på saften. Blanda apelsinfiléer och apelsinsaft med fänkål och servera som råkost.
Koka riset med grönsaksbuljong och avsluta med olika typer av tomater, allt efter ekonomin. Smaksätt Kesella med finhackade örtkryddor. Servera till brödet.