Till Norrmejerier startsida
Potatis- och purjolökssoppa med sesamkycklingspett

Potatis- och purjolökssoppa med sesamkycklingspett

Soppan blir extra matig med kycklingspett.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 2 ½ purjolökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 stora mjöliga potatisar
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 200 g kycklingfilé
  • ½ dl sesamfrön
  • salt och peppar
  • träspett (blötlagda)

Gör så här

Dela 2 purjolökar och skölj under rinnande vatten. Strimla och fräs i smör i en kastrull. Slå på grönsaksbuljongen. Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Lägg ner potatisen och låt koka till den är helt mjuk och börjar falla sönder ca 30 minuter. Mixa med en stavmixer och tillsätt grädden. Låt puttra några minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingen i stora tärningar. Skiva sista halvan purjolök. Blanda sesamfrö med salt och peppar. Rulla kycklingen i sesamfrö. Varva kyckling och purjolök på spetten. Stek i smör på medelvärme i ca 7 minuter tills fröna fått lite färg och kycklingen är helt genomstekt. Mixa soppan strax innan servering så blir den fluffig. Servera med kycklingspetten.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.