Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 stor kyckling, ca 1 1/2 kg

Till pensling:

  • 1 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl soja
  • 2 droppar tabasco
  • 2 tsk örtkryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • 2 dl sky
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Blanda ingredienserna till penslingen. Pensla kycklingen väl runt om. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i 200ºC, ca 75 min. pensla kycklingen ett par gånger under stektiden. Häll lite vatten i formen så att det inte bränner fast. Skumma av ev. fett på stekskyn. Sila upp den. Tillsätt grädden. Koka ihop 5-10 min. Smaksätt såsen med salt och peppar.
Skär upp kycklingen och servera med såsen, smörfrästa squashskivor och råstekt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.