Till Norrmejerier startsida
Brunchmacka med rökt lax och kaprissalsa

Brunchmacka med rökt lax och kaprissalsa

Perfekta små mackor att göra många av. En salsa på kapris ger en perfekt smakbrytning.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor rågbröd
  • 1/2 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 msk kapris
  • ett knippe gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 skivor rökt lax

Gör så här

Finhacka lök och tomat. Blanda med kapris, hackad gräslök, citronsaft och olivolja. Låt gärna blandningen stå och dra en stund före servering. Bred brödet med en klick crème fraiche. Krydda med salt och peppar och lägg sedan på en skiva rökt lax och avsluta med en sked av kapris-salsan.