Bulgur är en form av krossat vete, som kan serveras både varm och kall. Den är dessutom enkel att tillaga. Häll på kokande buljong och låt bulgurgrynen dra i 15 minuter. Under tiden hinner du fräsa kyckling och blomkål. Avgör själv hur "grön" du vill ha din middag genom mängden kyckling och grönsaker.
Mängd: 4 portioner
till servering:
Koka upp buljongen och lägg i bulgurgrynen. Dra kastrullen av värmen och täck med lock. Låt stå i 15 minuter eller tills grynen är mjuka. Smält
smöret i en stekpanna. Bryn kycklingfilé skuren i bitar och blomkål delade i mindre buketter långsamt på svag värme. Rör ned kryddorna, låt det
hela ta smak och tillsätt sedan grädden. Låt allt puttra ihop i ytterligare 5-6 minuter eller tills kyckling och blomkål är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och bulgur.