Till Norrmejerier startsida
Bulgur med kycklingcurry

Bulgur med kycklingcurry

Bulgur är en form av krossat vete, som kan serveras både varm och kall. Den är dessutom enkel att tillaga. Häll på kokande buljong och låt bulgurgrynen dra i 15 minuter. Under tiden hinner du fräsa kyckling och blomkål. Avgör själv hur "grön" du vill ha din middag genom mängden kyckling och grönsaker.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 8 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 4 dl bulgur
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 400 g kycklingfilé
  • 400 g blomkål
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar

till servering:

  • sallad eller färsk bladspenat

Gör så här

Koka upp buljongen och lägg i bulgurgrynen. Dra kastrullen av värmen och täck med lock. Låt stå i 15 minuter eller tills grynen är mjuka. Smält
smöret i en stekpanna. Bryn kycklingfilé skuren i bitar och blomkål delade i mindre buketter långsamt på svag värme. Rör ned kryddorna, låt det
hela ta smak och tillsätt sedan grädden. Låt allt puttra ihop i ytterligare 5-6 minuter eller tills kyckling och blomkål är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och bulgur.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.