Till Norrmejerier startsida
Mustig kalkongryta med grönsaker och bönor

Mustig kalkongryta med grönsaker och bönor

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 400 g kalkon- eller kycklingfilé
  • 2 morötter
  • 2 stora palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g tomater, passerade
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 stor zucchini
  • 200 g sugarsnaps eller sockerärtor, färska eller frysta
  • salt och peppar

Gör så här

Slanta morötter och palsternacka. Skär kalkonköttet i grova strimlor. Fräs några minuter i panna tillsammans med smör. Rör ut mjölet i grädden. Häll i grädde, tomater och bönor. Låt alltsammans puttra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Precis före servering, koka upp skivad zucchini och sugarsnaps i en kastrull med lättsaltat vatten. Snabbkoka i 2 minuter, slå av vattnet. Servera grönsakerna och kalkongrytan i portionsskålar

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.