Till Norrmejerier startsida
Mustig kalkongryta med grönsaker och bönor

Mustig kalkongryta med grönsaker och bönor

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g kalkon- eller kycklingfilé
  • 2 morötter
  • 2 stora palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g tomater, passerade
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 stor zucchini
  • 200 g sugarsnaps eller sockerärtor, färska eller frysta
  • salt och peppar

Gör så här

Slanta morötter och palsternacka. Skär kalkonköttet i grova strimlor. Fräs några minuter i panna tillsammans med smör. Rör ut mjölet i grädden. Häll i grädde, tomater och bönor. Låt alltsammans puttra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Precis före servering, koka upp skivad zucchini och sugarsnaps i en kastrull med lättsaltat vatten. Snabbkoka i 2 minuter, slå av vattnet. Servera grönsakerna och kalkongrytan i portionsskålar