Till Norrmejerier startsida
Blomkålssoppa med skinka

Blomkålssoppa med skinka

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 6 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g kokt eller rökt skinka
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här

Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten, mjölk och buljongtärningar. Lägg i blomkålsbuketterna. Koka dem tills de är riktigt mjuka, ca 15 min. Häll av det mesta av kokspadet och spara det. Mixa blomkålen i en matberedare. Häll tillbaka blomkålspurén och kokspadet i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ca 5 min. Skär skinkan i fina strimlor och lägg ner dem i soppan och värm. Smaksätt med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med bröd och ost.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott