Till Norrmejerier startsida
Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake är en mäktig dessert så den här räcker till många. Skär den gärna i tunna skivor.

Mängd: ca 16 bitar

3,5/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 12 digestivekex
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 liter färska eller frysta hallon
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med smöret. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten.

Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil.

Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.

Tips:

Ta vara på saften när du silar av frukten. Häll den i en karaff och blanda till en svalkande sommardrink med isbitar och färskpressad apelsinjuice.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.