Till Norrmejerier startsida
Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake är en mäktig dessert så den här räcker till många. Skär den gärna i tunna skivor.

Mängd: ca 16 bitar

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 12 digestivekex
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 liter färska eller frysta hallon
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med smöret. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten.

Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil.

Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.

Tips:

Ta vara på saften när du silar av frukten. Häll den i en karaff och blanda till en svalkande sommardrink med isbitar och färskpressad apelsinjuice.