Till Norrmejerier startsida
Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake med hallon och passionsfrukt

Cheesecake är en mäktig dessert så den här räcker till många. Skär den gärna i tunna skivor.

Mängd: ca 16 bitar

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 12 digestivekex
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 liter färska eller frysta hallon
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med smöret. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten. Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil. Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.

Tips:

Ta vara på saften när du silar av frukten. Häll den i en karaff och blanda till en svalkande sommardrink med isbitar och färskpressad apelsinjuice.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott