Cheesecake är en mäktig dessert så den här räcker till många. Skär den gärna i tunna skivor.
Mängd: ca 16 bitar
Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med smöret. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten.
Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil.
Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken.
Ta vara på saften när du silar av frukten. Häll den i en karaff och blanda till en svalkande sommardrink med isbitar och färskpressad apelsinjuice.