Till Norrmejerier startsida
Böcklingsallad med haricots verts

Böcklingsallad med haricots verts

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4 böcklingar eller 400 g annan rökt fisk
  • 200 g haricot verts
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse (ca 50 g) röda mangoldskott
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 kokta ägg i klyftor
  • dill
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Rensa fisken. Koka bönorna i lättsaltat vatten. Blanda bönor och fisk med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Skiva rädisorna. Lägg salladen på ett fat. Garnera med böcklingröran, ägg i klyftor, rädisor och strö över rödlöken. Toppa med dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.