Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 3 msk whisky
  • 1 dl socker
  • 100 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 3 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • ett par droppar
  • bittermandelolja
  • 3 äggvitor

Glasyr:

  • 150 g vit choklad
  • 2 msk whisky eller starkt kaffe
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Garnering:

  • Kanderade violer
  • eller blåbärsströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Smält chokladen över vattenbad tillsammans med kaffe och whisky. Låt svalna något. Rör socker och smör pösigt. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner den smälta chokladen, vetemjöl och bittermandelolja. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred ut smeten i en smörd och mjölad form, ca 23 cm. Grädda chokladtårtan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Smält choklad med whiskyn över vattenbad. Låt svalna något. Vispa grädden löst. Rör försiktigt ner den i chokladen. Bred ut blandningen över chokladtårtan.
Strö på violer eller strössel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.