Till Norrmejerier startsida
Citrondoftande frikadeller

Citrondoftande frikadeller

Till dessa milt syrliga och väldigt goda frikadeller kan man använda kycklingfärs som till burgarna. Den kan också göras på kalkon- eller lammfärs. Eller, självklart, den gamla hederliga nötfärsen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 500 g färs av kyckling, kalkon, lamm eller nöt
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk crème fraiche
  • ett par kvistar timjan eller oregano

Gör så här

Rör färsen smidig med ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla bullar stora som pingisbollar. Koka upp buljong och citronsaft och lägg i frikadellerna. Låt dem puttra på svag värme i 10–15 minuter. Vispa ned crème fraichen. Smaka av såsen med salt och peppar. Dekorera med små fina blad av timjan, oregano eller annan färsk örtkrydda. Servera med ris eller kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.