Till Norrmejerier startsida
Citrondoftande frikadeller

Citrondoftande frikadeller

Till dessa milt syrliga och väldigt goda frikadeller kan man använda kycklingfärs som till burgarna. Den kan också göras på kalkon- eller lammfärs. Eller, självklart, den gamla hederliga nötfärsen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Annons

Ingredienser

  • 500 g färs av kyckling, kalkon, lamm eller nöt
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk crème fraiche
  • ett par kvistar timjan eller oregano

Gör så här

Rör färsen smidig med ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla bullar stora som pingisbollar. Koka upp buljong och citronsaft och lägg i frikadellerna. Låt dem puttra på svag värme i 10–15 minuter. Vispa ned crème fraichen. Smaka av såsen med salt och peppar. Dekorera med små fina blad av timjan, oregano eller annan färsk örtkrydda. Servera med ris eller kokt potatis.