Tom Sjöstedt ligger bakom detta recept. Han tog en hedervärd 3:e plats i Årets Kock 2002.
Mängd: 4 portioner
Köttfärsbiffar:
Ugnsbakade rotfrukter:
Majs- och tomatsalsa:
Grön ärtsås:
Sätt ugnen på 17°. Blanda havregryn med mjölk och chilisås och låt svälla 5-10 min. Hacka skinkan. Blanda grynblandningen med köttfärs, skinka och ägg. Rör om väl. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till åtta små biffar och stek 2-3 min på var sida tills de blivit gyllenbruna. Skala alla rotfrukter, skär dem i mindre bitar och sprid dem i en långpanna. Häll över olja och vinäger och strö över kryddorna. Ugnsbaka i ca 55 min. Rör om under tiden.
Skala och hacka löken till salsan. Blanda alla ingredienser utom persilja och majs i en kastrull och låt småkoka ca 1 tim. Låt kallna. Rör i persilja och majs.
Mixa alla ingredienser till ärtsåsen ca 1 min. Servera såsen kall.