Magnus Lindström blev tvåa i Årets Kock 2002 bl a med hjälp av denna skolmåltid.
Mängd: 4 portioner
Tomat- och persiljelimpa:
Sky:
Potatismos:
Ugnsrostade grönsaker:
Serveras med:
Sätt ugnen på 15°. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 min. Skala och riv morot, selleri och lök. Blanda färs, ägg, och salt till en smidig smet. Tillsätt morot, selleri och lök och blanda väl. Blanda i ströbröd, tomat, persilja och svartpeppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smörd ugnsfast form. Grädda i ugn ca 1 tim. Låt kallna något och skär i skivor
Skär löken till skyn i grova bitar och fräs den gyllenbrun i smör. Tillsätt buljong och kryddor och sjud på svag värme 10 min. Strö över maizena och koka upp. Sila skyn och smaksätt med salt och vitpeppar.
Skala och koka potatisen. Koka upp mjölk. Kör potatisen hastigt i matberedare. Tillsätt mjölk och crème fraiche och blanda till en smidig puré. Smaksätt med salt och peppar.
Skär broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten 3 min. Kyl i kallt vatten. Skala och skär morötterna på snedden i 1/2 cm tjocka skivor. Rosta dem i en smörd ugnsfast form i ugn 16°, 12 min. Tillsätt broccoli och majs efter 8 min. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera allt i grupper med en klick lingonsylt bredvid.