Stefan Ekengren tävlade med dessa goda rårakor i finalen om Årets Kock 2002.
Mängd: 4 portioner
Rårörda lingon:
Rårakor:
brytbönssallad:
Blanda lingon och socker. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts upp. Skala och hacka rödlöken och förväll den hastigt i kokande vatten. Förväll även spenaten hastigt i kokande vatten. Låt rödlök och spenat rinna av. Skala och riv potatisen fint på rivjärn och pressa ur vätskan genom en silduk eller låt rinna av i durkslag. Blanda potatisen med lök, spenat, vetemjöl och cottage cheese, smaka av med salt och vitpeppar. Forma potatisblandningen till plättar och stek dem gyllenbruna i smör. Strimla vitkålen och koka den i apelsinjuice och socker ca 1 tim. Strimla bönorna och lägg dem i vitkålskoket de 5 sista minuterna. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera rårakorna med salladen och en klick lingon.