Till Norrmejerier startsida
Fläskrulader med Västerbottensost

Fläskrulader med Västerbottensost

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 120 g Västerbottensost
  • vetemjöl
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk matolja
  • salt & vitpeppar

Sås:

  • 2 dl cider, halvtorr
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Rotmos:

  • 120 g kålrot
  • 120 g rotselleri
  • 140 g morot
  • 1 liten gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 60 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Skär köttet i 12 skivor. Skär osten i stavar. Platta ut köttskivorna till ca 2 mm. Salta och peppra. Lägg en oststav på varje skiva. Vik in kanterna och rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare. Vänd i mjöl och stek i smör och olja på medelvärme i ca 10 min. Ös under tiden. Flytta över ruladerna till en kastrull. Häll cidern i stekpannan. Koka ihop till 1 dl återstår. Tillsätt grädden. Smaksätt med salt och peppar. Slå såsen över ruladerna i kastrullen.
Tärna och koka rotsakerna mjuka. Töm bort och spara kokvattnet. Mosa rotsakerna med smör. Vispa med elvisp, tillsätt ev lite kokvatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Dekorera gärna med lite bladpersilja. Servera med rårörda lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.