Till Norrmejerier startsida
Fläskrulader med Västerbottensost

Fläskrulader med Västerbottensost

Mängd: 4 portioner

5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 120 g Västerbottensost
  • vetemjöl
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk matolja
  • salt & vitpeppar

Sås:

  • 2 dl cider, halvtorr
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Rotmos:

  • 120 g kålrot
  • 120 g rotselleri
  • 140 g morot
  • 1 liten gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 60 g Norrmejerier Smör

Gör så här

Skär köttet i 12 skivor. Skär osten i stavar. Platta ut köttskivorna till ca 2 mm. Salta och peppra. Lägg en oststav på varje skiva. Vik in kanterna och rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare. Vänd i mjöl och stek i smör och olja på medelvärme i ca 10 min. Ös under tiden. Flytta över ruladerna till en kastrull. Häll cidern i stekpannan. Koka ihop till 1 dl återstår. Tillsätt grädden. Smaksätt med salt och peppar. Slå såsen över ruladerna i kastrullen. Tärna och koka rotsakerna mjuka. Töm bort och spara kokvattnet. Mosa rotsakerna med smör. Vispa med elvisp, tillsätt ev lite kokvatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Dekorera gärna med lite bladpersilja. Servera med rårörda lingon.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer