Mängd: 4 portioner
Sås:
Rotmos:
Skär köttet i 12 skivor. Skär osten i stavar. Platta ut köttskivorna till ca 2 mm. Salta och peppra. Lägg en oststav på varje skiva. Vik in kanterna och rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare. Vänd i mjöl och stek i smör och olja på medelvärme i ca 10 min. Ös under tiden. Flytta över ruladerna till en kastrull. Häll cidern i stekpannan. Koka ihop till 1 dl återstår. Tillsätt grädden. Smaksätt med salt och peppar. Slå såsen över ruladerna i kastrullen.
Tärna och koka rotsakerna mjuka. Töm bort och spara kokvattnet. Mosa rotsakerna med smör. Vispa med elvisp, tillsätt ev lite kokvatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Dekorera gärna med lite bladpersilja. Servera med rårörda lingon.