Till Norrmejerier startsida
Couscoussallad med örtdressing

Couscoussallad med örtdressing

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl couscous
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • salt (gärna örtsalt)
  • nymald svartpeppar
  • 1 burk röda bönor
  • 200 g fryst grön sparris
  • 1 dl grovhackade, osaltade cashew-nötter eller hasselnötter
  • 1 dl strimlade torkade aprikoser (mjuka)

Örtdressing:

  • ett knippe kryddgrönt (t ex basilika, bladspenat, ruccola)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

Mixa de färska örterna med crème fraiche till en slät, grönprickig dressing. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Koka upp buljongen och slå den het över couscousgrynen. Låt dem svälla och bli mjuka, cirka 10 minuter och värm dem sedan med en klick smör. Krydda med salt och peppar.
Öppna bönburken och spola av bönorna, koka sparrisen och skär den i mindre bitar. Tillsätt nötterna och aprikoserna. Vänd ned alltsammans i couscousen och servera salladen kall eller ljummen med kall örtdressing.
Toppa med ett par extra varv på svartpepparkvarnen.

Tips:

Om man inte vill ha salladen helvegetarisk är det gott att servera den tillsammans med kall kyckling eller räkor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.