Till Norrmejerier startsida
Bönsoppa med Västerbottensost-sticks

Bönsoppa med Västerbottensost-sticks

Mängd: 4 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • soppa
  • 400 g kokta vita bönor, naturella
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ dl olivolja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och vitpeppar
  • ½ citron
  • sticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe salladslök
  • 6 skivor vitt bröd, tunna skivor
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 1 litet knippe ruccolasallad

Gör så här

Grovhacka lök och vitlök, fräs det i olivoljan tillsammans med rosmarin. Späd med grönsaksbuljong, vitt vin och sjud i 5 min. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Sila den så att ev skal från bönorna försvinner. Smaksätt med salt och vitpeppar. Tillsätt lite citronsaft för att få lite syra. Önskar ni en tunnare soppa, öka mängden grönsaksbuljong. Blanda olivolja och vinäger och skär ner salladslöken grovt. Salta, peppra och låt marinera. Lägg ut brödskivorna, bred på crème fraiche och fördela osten. Lägg ihop dem och stek i smör på låg värme så att de får lite färg och osten smälter. Skär sticks av brödet och lägg upp i små skålar. Blanda ruccola med salladslöken, och lägg upp det tillsammans

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott