Till Norrmejerier startsida
Bönsoppa med Västerbottensost-sticks

Bönsoppa med Västerbottensost-sticks

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • soppa
  • 400 g kokta vita bönor, naturella
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ dl olivolja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och vitpeppar
  • ½ citron
  • sticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe salladslök
  • 6 skivor vitt bröd, tunna skivor
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 1 litet knippe ruccolasallad

Gör så här

Grovhacka lök och vitlök, fräs det i
olivoljan tillsammans med rosmarin.
Späd med grönsaksbuljong, vitt vin
och sjud i 5 min.
Tillsätt crème fraiche och mixa
soppan slät. Sila den så att ev skal från
bönorna försvinner. Smaksätt med salt
och vitpeppar. Tillsätt lite citronsaft för
att få lite syra. Önskar ni en tunnare
soppa, öka mängden grönsaksbuljong.
Blanda olivolja och vinäger och skär ner
salladslöken grovt. Salta, peppra och låt
marinera. Lägg ut brödskivorna, bred
på crème fraiche och fördela osten. Lägg
ihop dem och stek i smör på låg värme
så att de får lite färg och osten smälter.
Skär sticks av brödet och lägg upp i
små skålar. Blanda ruccola med salladslöken,
och lägg upp det tillsammans

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.