Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 mogen banan
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 förpackning färskost, 200 g
  • 2 msk rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 2 msk florsocker
  • ca 20 bananchips

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gräddfil, mosad banan och smör. Vispa ner ägget och vänd ner i mjölblandningen. Fördela smeten i dubbla små muffinsformar, nästan upp till kanten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Rosta kokosen gyllene i en torr stekpanna. Rör ihop färskost, smör och florsocker.
Toppa muffinsen med färskostblandningen. Strö över den rostade kokosen och dekorera med bananchips.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.