Till Norrmejerier startsida
Mjuk morotspepparkaka

Mjuk morotspepparkaka

En kaka som håller i många dagar.

Mängd: 1 stor kaka

4,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl majsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ca 8 fint rivna morötter
  • 1½ dl valnötter
  • topping
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 300 g färskost (t ex philadelphia)
  • ½ dl hackade valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form. Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner morötter och mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen. Blanda creme fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer