Till Norrmejerier startsida
Mjuk morotspepparkaka

Mjuk morotspepparkaka

En kaka som håller i många dagar.

Mängd: 1 stor kaka

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl majsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ca 8 fint rivna morötter
  • 1½ dl valnötter
  • topping
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 300 g färskost (t ex philadelphia)
  • ½ dl hackade valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form. Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner morötter och mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen. Blanda creme fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott