Till Norrmejerier startsida
Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Mängd: ca 15 st

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

topping: 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk lingonsaft
  • frysta lingon

Gör så här

Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner grädde och lingon. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt. Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping. Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.