Till Norrmejerier startsida
Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Mängd: ca 15 st

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

topping: 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk lingonsaft
  • frysta lingon

Gör så här

Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner grädde och lingon. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt. Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping. Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer