Till Norrmejerier startsida
Filfromage med honung

Filfromage med honung

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 2 dl jordgubbar, färska eller frysta
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 3 dl Norrmejerier Filmjölk

Till dekoration:

  • säsongens bär t ex björnbär och jordgubbar

Gör så här

Fyll små formar med tärnade jordgubbar. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm grädden och rör ned gelatinbladen så att de smälter. Låt grädden svalna och rör ned vaniljsocker, honung och filmjölk. Häll filkrämen över jordgubbarna. Låt fromagen stelna i kyl. Garnera med jordgubbar och björnbär.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.