Till Norrmejerier startsida
Hallonclafouti

Hallonclafouti

Mmm, varma hallon i denna franska krämliknande pudding som påminner lite om tjockpannkaka – väldigt gott.

Mängd: 8 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 85 g rostad, flagad mandel
  • 1/2 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 3 äggulor
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g hallon, frysta

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Kör mandeln till fint mjöl i en matberedare. Blanda sedan med mjöl och salt. Tillsätt socker, ägg och äggulor samt grädde. Mixa alltsammans krämigt. Smörj små formar eller en pajform. Fyll på med smeten och lägg i hallonen. Grädda i 15-20 minuter beroende på form. Pudra florsocker över vid servering. Kakan är godast nygräddad eller ljummen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.