Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 liter Norrmejerier Filmjölk
  • 2 dl sirap
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 2-3 finhackade pomeransskal
  • 1 3/4 l rågmjöl
  • 1 1/2 l vetemjöl

till pensling:

  • 2 tsk sirap
  • 1 dl hett vatten

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll i kärnmjölken och sirapen och värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet i en degbunke. Tillsätt salt, pomeransskal, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen blank och låt jäsa ca 30 min under bakduk. Baka ut 3 st avlånga bröd, nagga dem och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Grädda vid 175° i ca 60 min. Pensla bröden ett par gånger med ljummet sirapsvatten under gräddningen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.