Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 msk Worcestersås
  • 1/2 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk rosépeppar
  • hackad persilja

Gör så här

Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Fräs lökhacket i en traktörpanna. Blanda i crème fraiche, köttbuljong, chilisås, Worcestersås, soja och vitlök. Rör om och låt koka några minuter. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen. Låt allt bli varmt. Strö hackad persilja över. Servera med pressad potatis och grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.