Till Norrmejerier startsida
Kryddstark böngryta från Mexiko

Kryddstark böngryta från Mexiko

Mängd: ca 6 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfritt griskött av skinka eller bog
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • 2 bifftomater eller
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 2 burkar vita bönor (ej i tomatsås)
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken någon minut och lägg i grytan. Strö över paprikapulver. Tillsätt buljong, tomatpuré och vin. Låt koka under lock på svag värme ca 15 min. Skär paprikorna i mindre bitar och chilin i små tärningar. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skär tomaterna i små bitar. Låt bönorna rinna av. Rör ner grönsaker, bönor och grädde i grytan. Koka ytterligare 5—10 min. Smaka av. Servera med bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott