Till Norrmejerier startsida
Indisk gryta med smak av spiskummin

Indisk gryta med smak av spiskummin

Det sprider sig förföriska dofter av Indien när denna gryta puttrar på spisen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(7 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 stånd fänkål
  • 2 stora morötter
  • 6 potatisar
  • en bit blomkål
  • 200 g gröna bönor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 3 dl hönsbuljong
  • eller grönsaksbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och tärna alla grönsaker. Fräs dem i smör och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i 20 minuter. Häll på grädden och låt det koka i 10–20 minuter beroende på vilket kött du valt (lamm blir färdigt mycket snabbare). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.