Till Norrmejerier startsida
Indisk gryta med smak av spiskummin

Indisk gryta med smak av spiskummin

Det sprider sig förföriska dofter av Indien när denna gryta puttrar på spisen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 2 stånd fänkål
  • 2 stora morötter
  • 6 potatisar
  • en bit blomkål
  • 200 g gröna bönor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 3 dl hönsbuljong
  • eller grönsaksbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och tärna alla grönsaker. Fräs dem i smör och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i 20 minuter. Häll på grädden och låt det koka i 10–20 minuter beroende på vilket kött du valt (lamm blir färdigt mycket snabbare). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott