En helt vanlig fläskkotlett blir som genom ett trollslag plötsligt festfin tillsammans med en välgjord svampsås. Servera med lyxig hasselbackspotatis.
Mängd: 4 portioner
Hasselbackspotatis:
Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen. Skär tunna skåror tvärs över varje potatis med en vass kniv. De skall dock hålla ihop i botten. Pensla med smält smör och stek i mitten av ugnen tills de är mjuka ca 30-45 minuter. Pensla gärna med extra smör under stektiden. Strö på ströbröd efter halva tiden. Salta före servering, gärna med flingsalt. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs först löken i smör utan att den tar färg, fortsätt sedan med svampen. Häll på grädden och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med soja, portvin, salt och peppar. Stek kotletterna ca 3-5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera med en grönsallad.