Till Norrmejerier startsida
Fläskkotlett med lyxig svampsås

Fläskkotlett med lyxig svampsås

En helt vanlig fläskkotlett blir som genom ett trollslag plötsligt festfin tillsammans med en välgjord svampsås. Servera med lyxig hasselbackspotatis.

Mängd: 4 portioner

4/5
(50 röster)

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färsk
  • eller torkad svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 tsk soja
  • en skvätt portvin, Madeiravin eller balsamvinäger
  • salt, peppar

Hasselbackspotatis:

  • 8 stora potatisar
  • Norrmejerier Smör
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen. Skär tunna skåror tvärs över varje potatis med en vass kniv. De skall dock hålla ihop i botten. Pensla med smält smör och stek i mitten av ugnen tills de är mjuka ca 30-45 minuter. Pensla gärna med extra smör under stektiden. Strö på ströbröd efter halva tiden. Salta före servering, gärna med flingsalt. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs först löken i smör utan att den tar färg, fortsätt sedan med svampen. Häll på grädden och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med soja, portvin, salt och peppar. Stek kotletterna ca 3-5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera med en grönsallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.